Wie, wat, waar, ...

Ronny in Frankrijk 2008

Ik ben een actieve fietser sinds 1980 en was ik was ik aangesloten bij de Hoogstraatse Wielertoeristen vzw waarbij ik in de zomer met de koersfiets op de weg reed en in de winter in het veld met de cross fiets. Van 1980 tem 1985 heb ik competitie veldrijden gedaan voor renners zonder koersvergunning in Nederland (Hoostraten is immers dicht bij de grens). Ik de competitie vaarwel gezegd toen de combinatie van competitie en studeren te moeilijk werd. Ik had misschien het geluk dat half de jaren '80 de veldtoertochten populairder begonnen te worden zodat ik mijn favoriete sport kon blijven beoefenen. Ik ben eigenlijk vanaf het ontstaan van de veldtoertochten er mee ingestapt, eerst als deelnemer maar later ook als mede-organisator bij de Hoogstraatse Wielertoeristen.

Toen ik in 1987 getrouwd ben met Gerd Somers ben ik in eerste instantie in Hoogstraten blijven fietsen. Het heen- en weer rijden naar Hoogstraten werd praktisch hoe langer hoe moeilijker en samen met nog een aantal andere redenen ben ik dan eind 2005 uiteindelijk overgestapt naar de KWB fietsclub van Westmalle.

Sinds 2000 ben ik minder en minder op de weg gaan rijden en op dit moment rijd ik bijna alleen nog in het veld en dit zowel in de zomer als in de winter. Het competitie element van vroeger is nu helemaal weg en mijn motto is vervangen door "hoe plezanter hoe liever" en "niets moet alles kan". Door mijn cross verleden heb ik heel lang met een cross fiets gereden maar in 2007 kocht ik mijn eerste serieuze mountainbike (specialized epic expert). In de zomer kom ik heel regelmatig in Vlaams Brabant omdat het daar heel mooi fietsen is en bovendien wordt er in de provincie Antwerpen niet veel georganiseerd in de zomer. In de winter rijd volg ik normaal de kalender van de Vlaamse Wielrijdersbond in de provincie Antwerpen.

Samen met mijn KWB fietsvrienden organiseren we ook onze jaarlijkse mountainbike tocht eind december jaar op de laatste zondag van december. Onze tocht is opgenomen in het regelmatigheids criterium van de Vlaamse Wielrijdersbond waar de KWB fietsclub als club ook aangesloten is.
In de loop van de maand maart gaan we met de KWB mtb groep ook op mtb weekend (meestal naar de Ardennen).

In Westmalle ben ik ook actief met het ontwerpen van een vast Bloso mountainbike parkoer maar dat is een werk van langere adem omdat daar, zeker naar de eigenaars (en boswachters) van de bereden gronden, heel wat tijdrovend werk mee gemoeid is.

Sinds 2020 ben ik niet langer aangesloten bij de KWB fietsclub omdat het mountainbiken er minder en minder aan bod kwam. Ik ben echter nog steeds VWB lid en blijft evenveel fietsen als daarvoor en dat met veel plezier.

In mei van 2008 kocht ik een fiets gps (garmin colorado 300) welke ik sindsdien heel regelmatig gebruik om enerzijds gereden tracks mee te loggen maar anderzijds ook zelf tracks te ontwerpen. Als professioneel informaticus heb ik het gebruik van zo'n geavanceerd gps toestel gecombineerd met het internet en zijn mijn gereden tracks terug te vinden als google maps pagina's op deze website.
In 2020 krijg mijn colorado een aantal onherstelbare defecten en heb ik een garmin oregon 750 gekocht.

Top of this page Back to Homepage